Beenham gestoofd in witte wijn met olijven



Ingrediënten:

600 gr beenham, naturel
versgemalen peper
zout
1 el olijfolie
25 gr boter
4 teentjes knoflook
150 gr zwarte olijven zonder pit
2,5 dl droge witte wijn


Bereidingswijze:

Bestrooi de beenham met peper en zout. Verhit de olijfolie
en de boter in een pan en bak de beenham hierin lichtbruin.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven.

Voeg de knoflook bij het vlees en bak deze 1 minuut mee.
Schenk de wijn er in gedeelten bij en stoof de beenham
zachtjes 40-50 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat
voor het snijden even onder alufolie rusten. Kook de saus iets
in en roer de olijven erdoor. Snijd de beenham in plakken en
serveer deze met de saus.

Home